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LHICA-USC
LABORATORIO DE HIXIENE, INSPECCIÓN E CONTROL DE ALIMENTOS
Proxectos
- Desenvolvemento de Biomateriais a base de Polisacáridos con Antioxidantes Sintéticos Catalíticos: Innovación no Envasado Activo de Alimentos -BIOPACK-A2
- CONSOLIDACIÓN 2022 GRC GI-1628 - Laboratorio de Higiene, Inspección e Control de Alimentos - LHICA
- Estudo do cambio climático sobre a saúde e benestar, eficiencia reproductiva e calidade do leite nas explotacións lácteas da provincia de Lugo
- Avaliación da influencia do benestar animal na calidade do leite e saúde humana StarWell
- Prácticas fraudulentas en el (ab) uso de somatotropina recombinante en vacas lactantes
- Creación dunha nova fórmula infantil optimizada con base no leite A2 (PROA2) - Campus Terra
- Gestión y ProducciónSostenible de Biorrecursos (BioReDes) - AGRUPACIÓNS ESTRATÉXICAS 2018
- Consolidación e estruturación 2017 REDES - Rede de estudo multidisciplinar dos rumiantes en Galicia (RUMIGAL)
- Grupo Operativo TIRAC: técnicas innovadoras para la reducción de antibióticos en cunicultura - GRUPOS OPERATIVOS 2020
- NUTRIAGE-I. Soluciones avanzadas para un envejecimiento saludable a través de la nutrición en el marco de la eurorregión Galicia-Norte de Portugal
- Consolidación e estruturación 2018 GRC GI-1628 Laboratorio de Higiene, Inspección y Control de Alimentos (LHICA)
- Obesidad y diabetes en Iberoamérica: factores de riesgo y nuevos biomarcadores patogénicos y predictivos - Programación Conjunta Internacional 2018
- Redución da adición de antibióticos na dieta de animais de porcino en ciclo industrial - GRUPOS OPERATIVOS AUTONÓMICOS 2018
- Axudas á publicacións en aberto 2019. GI-1628
- Axudas á publicacións en aberto 2019. GI-1628
- Consolidación e estructuración. REDES GI-1702 RUMIGAL:REDE DE ESTUDO MULTIDISCIPLINAR DOS RUMINANTES EN GALICIA
- Desarrollo de nuevas metodologías para la extracción y purificación de analitos basadas en el uso de polímeros de impronta molecular acoplados a sólidos magnéticos para el control alimentario (Proxectos de Grupos Emerxentes).
- Desarrollo de un biosensor universal basado en ADN para diagnóstico rápido de patógenos: aplicación específica asociada a producción en ganado bovino (Proxecto Biosensor)
- Consolidación e estructuración. GRC GI-1628 Hixiene, Inspección e Control de Alimentos
- Nuevas estrategias para la detección del empleo de somatotropina bovina recombinante (RBST) empleada fraudulentamente en la producción láctea. - RETOS 2014
- Desarrollo y aplicación de la reacción de detección de ligación acoplada a un array universal para la detección de bacterias patógenas y alterantes de productos marinos
- Desarrollo de polímeros de impronta (molecularly imprinted polymers) para su aplicación en el campo alimentario (MIPFOOD)
- Aplicación de la espectrometría de masas-ionización electrospray para la identificación y cuantificación rápida de patógenos alimentarios. - RETOS 2013
- Axudas para o financiamento singular de actividades de Grupos de investigación Ano 2018 - GI-1628
- Desarrollo de polímeros de huella molecular (MIP) para la detección simultánea de antibióticos y corticosteroides por LC-MS/MS en productos de origen animal (leche y productos lácteos)
- Produción de leite 'fuente natural de selenio'. Valorización a través de etiquetado nutricional (según el Reg. (CE) Nº 1924/2006). (Proxecto coordinado)
- Consolidación e estruturación de unidades de investigación competitivas (Grupos de referencia competitiva)
- Emprego de métodos basados na bioloxía molecular para diferencia carnes e outros alimentos ecolóxicos dos obtidos de xieto convencional
- Aplicación de la tecnología de altas presiones hidrostáticas para la mejora de la calidad de especies pelágicas grasas: evaluación sensorial y física. (Proxecto coordinado)
- Desarrollo de un microarray para la identificación rápida de patógenos emergentes en alimentos listos para el consumo y mínimamente procesados.
- EXPLOTACION DE BACTERIAS LACTICAS PRODUCTORAS DE COMPUESTOS ANTIMICROBIANOS AISLADAS DE LECHE DE CAMELLA COMO BIOINGREDIENTES PARA LA BIOCONSERVACION DE ALIMENTOS
- SÉLECTION ET CARACTERISATION DES BACTÉRIES LACTIQUES PRODUCTRICES DE SUBSTANCES ANTIMICROBIENNES ET LEUR EXPLOITATION COMME BIO-INGRÉDIENTS POUR LA BIO-PRÉSERVATION DES ALIMENTS
- CARACTERIZACIÓN DE MICROORGANISMOS DE PESCADO DE ACUICULTURA O INVERTEBRADOS DE LA COSTA TUNECINA PRODUCTORES DE COMPUESTOS BIOACTIVOS
- Redes de investigación. REDE GALEGA DE BIOTECNOLOXÍA EN ACUICULTURA
- Desenvolvemento de métodos rápidos de amplificación e hibridación do ADN para a detección e identificación de microbiota alteradora e patóxena en alimentos de orixe mariño (subproxecto)
- Desenvolvemento e aplicación de novos modelos de recoñecemento molecular no control de antibióticos e de corticosteroides en alimentos e no medio natural
- Grupos de referencia competitiva
- Mellora do control do emprego de sustancias esteroideas identicas as hormonas naturais no engorde do gando.
- Desenvolvemento dun programa informático para o deseño de menús nutricionalmente adaptados ás guías alimentarias na autoaprendizaxe da nutrición humana aplicado a alumnos de Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos
- Componentes bioactivos producidos por bacterias marinas probióticas aisladas de la costa mediterránea tunecina: aislamiento, caracterización y evaluación en sistemas acuícolas y alimentarios
- Producción de transglutaminasa a partir de residuos agrícolas y su aplicación en el procesado de los alimentos.
- Subproxecto II: Mellora da calidade microbiolóxica de especies comerciais procedentes da acuicultura mediante a aplicación integral de técnicas avanzadas de conservación e hixienización
- Investigación e desenvolvemento de metodoloxías analíticas rápidas, sensibles y validadas para o control de estimulantes do apetito (ciproheptadina) usados para a producción ilegal de carne
- Investigación y desarrollo de metodologías analíticas rápidas, sensibles y validadas para el control de estimulantes del apetito (Ciproheptadina) usados para la producción ilegal de carne
- El estudio Santiago de Compostela. SubproyectoII: Diseño de menús calibrados para la estrategia nutricional preventina y de intervención de la obesidad en niños y adolescentes
- Disminución do impacto medioambiental causado polos fangos e bagazo da industria vitivinícola mediante a recuperación de ácido tartárico e a producción de biosurfactantes e compost
- Grupos emerxentes promovidos por investigadores mozos
- Aplicación das TIC na elaboración de materiais para o traballo autónomo de 'o sistema de análise de riscos e control de puntos críticos nas industrias agroalimentarias (APPCC)'
- Elaboración de material de traballo e o uso das TICs para facilitar o autoaprendizaxe da hixiene dos alimentos
- Quality and safety of pelagic fish products.
- Desarrollo de metodologías de PCR y secuenciación del ADN mitocondrial y ribosomal para la autentificación de especies comerciales de crustáceos pertenecientes al orden decápoda
- Deseño e optimización de primers para o desenvolvemento de metodoloxía de PCR no control de fariñas de orixe animal de natureza diversa usadas fraudulentamente na producción de carne
- Definición de marcadores moleculares específicos en especies de langostinos de interés comercial para el sector pesquero
- Estudio e caracterización das proteasas microbianas extracelulares responsables da alteración de rodaballo de cultivo (Psetta maxima) sometido a metodoloxías avanzadas de conservación (Subproxecto)
- Desenrolo de matodoloxía analítica para o control do uso fraudulento de compostos hormonais na producción de carne
- Desenvolvemento de test rápidos de detección e métodos de confirmación para corticosteroides empregados ilegalmene en producción de carne
- Desarrollo de test rápidos de detección y métodos de confirmación para Corticosteroides usados ilegalmente en producción de carne
- Desarrollo de técnicas analíticas rápidas, fiables y confirmatorias en la investigación de residuos de corticoides en carnes
- Desarrollo de metodologías analíticas más sensibles mediante la detección vía lumniscencia para el control del uso fraudulento de corticosteroides en carnes
- Efficient Detection Test for cortcosteroids illegally used in meat production.
- Mejora del control higiénico-sanitario del proceso de producción de carne bajo la indicación geográfica protegida (IGP) Ternera Gallega
- Desenvolvemento de tests de detección eficaces para corticoestiroides usados ilegalmente durante o proceso de obtención da carne